29 april 2009 Dagens väska

Dagens väska kommer från Viyella (Ulster Weavers) och köptes i Holland. Är osäker om det finns återförsäljare i Sverige men passa på i Storbritannien  När denna väska åker fram är det verkligen vår.

29 april 2009 Dagens väska

A shot at love with Tila Tequila

Imorgon har den andra säsongen av A shot at love with Tila Tequila premiär i USA. Här har den första just börjat. Skandal-såpan går ut på att Tila Nguyen ska hitta sin drömpartner bland 16 män och 16 lesbiska kvinnor. Hur man nu hittar den personen bland 32 baddräktsklädda exhibitionistiska fyllon med märkliga värderingar och helt tydligt ibland inte alltför klipska. Måste säga att programmet är fantastiskt underhållande men samtidigt skrämmande. Vem ställer upp på sånt där? Jag kan bara inte förstå det. Klart att "15 minutes of fame" verkar locka en del, men priset för detta då? Kan någon förklara? T.ex. en manlig grundskolelärare deltar, hahaha, skulle jag vara 10 år och se min lärare på detta sätt vet jag inte vad jag skulle tro och min mamma skulle antagligen förbjuda mig att gå till skolan. Nåja roande är det i alla fall och jag ser framemot kommande avsnitt. Saken är ju klar att oavsett vad man gör och hur man än gör bort sig så är det i alla fall inte miljoner tv-tittare som ser det.


Vill du inte veta hur pågående säsong slutar? Läs INTE nedanstående!!! (Men det kommer ju en andra säsong så...)









Det kommer en andra säsong (eller kanske ännu fler...??) eftersom Tila valde Bobby som krossade hennes hjärta när han inte kunde vänta med att ses offentligt med henne så att det inte skulle läcka ut vem hon valt. Håhåjaja, vilket kärlekspar...


Sommarens måste ha

                                   Sommarens måste ha

Denna klänning från Badgley Mischka Platinum Label i silke är sommarens-måste-ha-klänning. Skulle det inte vara för priset 650 USD. Finns hos bl.a. Neiman Marcus. Min tilltro finns hos Zara som brukar kunna ha väldigt vackra klänningar i silke till lite billigare peng.

Svart bröllop...

Svart bröllop...

Hittade en bild idag på celebrity-gossip.net. Kate Bosworth var brudtärna i svart på kompisen Jacqui Louez bröllop i Sydney och alla brudtärnorna bar svarta klänningar. Mycket snyggt må jag säga!

Lady in red...

Lady in red...

Dessa godingar kommer från Stuart Weitzman (http://www.stuartweitzman.com/) och kostar 250 $ (men nu är de på 10 % rea så passa på och bär till korta shorts)....

Uppdatering

Idag pågår en uppdatering av typsnitt, storlekar osv här på bloggen. Berätta gärna vad ni tycker är snyggt...

Dagens skor...

Dagens skor...

Dagens skor kommer från ellos.fi och kostade 34,90 ? (kostar i Sverige 299 SEK) Detta kommer nog att bli ett av mina favoritpar under sommaren, känns mycket sköna och har en lagom promenadklack. De finns även i vitt och svart.

Dagens väska...

 Dagens väska...
Dagens väska blir idag även den från Lindex (199 SEK). Mått 37x27 cm. Den är i skinnimitation vilket jag känner mig lite allergisk mot, men denna är verkligen snygg och verkar praktisk. (Bild från Lindex Shop Online)

Dagens Klänning

Dagens Klänning
Dagens klänning kommer från Lindex och kostar 249 SEK. Finns även i brungrått. Båda färgerna känns fina till denna säsong, men det blir nog den svarta. Kom bara ihåg att göra outfiten personlig med lite färggrannare accessoarer, så vida du inte ska på begravning. (Bild från Lindex Shop Online)

Krya på dig...

Någon som är förkyld? Krya på dig kort är säkert jättetrevligt men hur gulliga och coola är inte dessa små bakterie-gosedjur?!

Krya på dig...

Finns även i andra typer av microber och kostar 79 SEK på inreda.com.

Sandslott och blomtårtor...

Att baka roliga kakor och tårtor är uppskattat. Nordic Ware har massor av roliga och bra formar. Tåg, bikupor, blommor..... Formen är av helgjuten aluminium med non-stick yta. Och ja, jag har själv av dessa formar och de fungerar jättebra.

Sandslott och blomtårtor...

Smart förvaring

Smart förvaring av skor om har lådan kvar eller annars vill ha en enhetlig och överskådlig samling. Säljs av Bosign via olika återförsäljare och just denna modell (finns också för bl.a. stövlar) säljs i 4-pack för runt 179 SEK.

Smart förvaring




Förebilder...riktiga sådana

Förebilder...riktiga sådana

Göteborg Horse Show avslutades idag och så också världscup hoppningen. Anser att ridsporten får alltför lite uppmärksamhet så jag får dra mitt strå till stacken. Fotboll har t.ex. 400 timmar tv tid, hästsport inte ens 50 (källa: Sponsor Insight) trots att det enligt Svenska ridsportförbundet är över en halv miljon svenskar som rider. Nåväl, vinnare blev Meredith Michaels-Beerbaum som förövrigt gjort en fantastisk säsong. Detta var andra gången hon vann världscupen, vilket är få förunnat. Under denna tävlig kom också förebilder på tal. Meredith är en fantastisk förebild. Kanske speciellt för unga tjejer (Blondinbella släng dig någonstans!), just hennes attityd, utstrålning och hennes iskalla nerver. Hon ser bra ut, har en fantastisk ödmjuk attityd och har raka mål som hon ser till att uppfylla. Det är en bra förebild!


There are no ugly women, only lazy ones

Läste ett citat av Helena Rubinstein (jo, jag älskar bra citat) "There are no ugly women, only lazy ones". Det kan ju såklart tolkas på olika sätt, typ att hon ville sälja mycket smink och hudvårdprodukter, men jag tycker det finns en stor poäng. Hur upplever man vem som är ful och vem som är vacker? Det finns människor som är finniga och överviktiga och fula och det finns de som är finniga och överviktiga och vackra. Att vara vacker handlar inte om att spackla sig värre än badrummets fogar utan om att man är vacker inifrån och ut. Den där lite finniga och överviktiga med självrespekt och fantastisk attityd är lång mer vacker än den som bara försöker att försvinna och gömmer sig själv i en urtvättad Nike-tröja som är tre storlekar för stor.

 

Och hur svårt är det egentligen att bara tvätta håret och annars ta hand om sig själv. Det är självklart att om man känner sig snygg så blir man genast mycket snyggare. Man är inte snygg om man går omkring och oroar sig för sin fula frisyr hela dagarna i ända. Även om vi alla (tror jag) har bad-hair-days lite nu och då. Ibland vill man verkligen bara sitta med okammat hår och mysbyxor, det är alls rättighet. Men hur många möter man inte på stan egentligen. Speciellt morsor dragandes på någon barnvagn eller unge med ett hår som inte sett schampo på en vecka och kläder som var bäst före 1994 och 326 tvättar sedan? Oftast kommer denna lilla spermiemaffia själva men att tro att verkligen alla deras (antagligen) män där hemma (eller på jobbet) ser ut på detta sätt har jag svårt att tro. Jag är ingen familjeterapeut men ibland fattar jag nog varför skilsmässor uppstår. Barn tar verkligen mycket tid under vissa perioder men att hinna tvätta håret bör man hinna göra ibland och eftersom det är år 2008 så har säkert många Internet med alla dess (billiga) shopping möjligheter, för att inte tala om olika postorderfirmor som faktiskt har bra, snygga och billiga kläder. Jag menar det behövs ju inte ens barnvakt. Man kan omöjligt känna sig tillfreds med att se ut som en del gör, det är jag övertygad om. Så är man bara lat eller har man tappat bort sig själv mitt i livet?

 

Igår var det krogkväll med några av tjejerna och inte ens där slapp man denna lathet. Att gå ut på krogen med en vit topp som tappat formen och ett par beige army-wannabe byxor med illa passform (för att inte tala om att man också kan göra en inpackning i håret ibland också) kan ju bara inte vara kul. Where is the dresscode? undrade vi. Sen var det ju också det här med less is more. Att se ut som en juckarkärring i en hiphop video är inte heller vackert!


Att kyssa många grodor...

"Personally, I think if a woman hasn't met the right man by the time she's 24, she may be lucky"  (sagt av Deborah Kerr)

 

Det är nog sant tror jag till över 90%. Det finns par som träffas före de är 24 år och som säkert lever lyckliga i alla sina dar, men hur många egentligen? Visst, man kan träffas när man är 63 och fortfarande vara olycklig men ju längre resan bär desto mer erfarenhet får man. Både om sig själv och om andra. Mest sig själv.

 

Att känna sig själv är en förutsättning för att veta vad man vill. Vet man inte vad man söker efter är det svårt att finna. Men om man vet vad man söker efter och ändå inte hittar det, vad gör man då? Eller om man hittar det man söker men det blir ändå bara fel. Ska man ge upp då? En sanning är att killar kommer och går men vänner består. Om man redan har allt man vill ha och behöver (förutom skor då, det får man aldrig för mycket av) utom den där prinsen, behövs han då? Sällskap har man av sina vänner, familj, hund, tvn, vad vet jag, man kan betala folk för att installera dvd-apparater och duschar, man behöver ingen prins bara för att man köpt en ny 200 kilos soffa som ska bäras upp till tredje våningen utan hiss. Så vad behöver man han till? Är det egentligen bara jakten som är rolig? Det är ju bättre att vara ensam än i dåligt sällskap som det heter.

För att finna sin prins ska man kyssa många grodor heter det. Om man ger upp och inte letar efter sin prins, är det då man blir lycklig? Det tveksamt, för även om man gett upp tanken på att någon av alla grodor ska bli en prins så vore det nog tråkigt att bara ge upp innan räven är fälld.

 


Dagens roliga ord...

 

Dagens roliga ord är det norska ordet för grodyngel, rumpetroll. Hur gulligt är inte det? Och sommar. Kommer ihåg när jag var liten och ute i skogen och diken. Grodyngel är så coola.


What happens in Brazil stays in Brazil...

Oh my god! Läste en artikel på Aftonbladet till min stora förskräckelse (http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2346582.ab) om lågt skurna jeans med insydd string trosa. Fruktansvärt smaklösa och tacky, ser jag ett par såna här på stan i sommar tror jag att jag spyr. Jag säger bara: What happens in Brazil stays in Brazil! Please?!

What happens in Brazil stays in Brazil...

Sommarsäsongen har börjat!

Sommarsäsongen har börjat!
Äntligen har sommaren börjat att visa sig lite, eller är det våren? Nåja i detta fall kan man inte vara för optimistisk och ingen kan ta det ifrån mig (nej, inte ens en hagelstorm!) Med tanke på dagens fantastiska väder och temperatur (nästan 25 grader!!) skulle en dagbädd av denna typ i solen suttit fint!

Finns på horchow.com för 3499 $, antar att det inte ingår en privat Benicio Del Toro-servitör för det ens...

Bakelsedröm!

Bakelsedröm, och nej vi pratar ingen mardrömsliknande brudklänning från 80-talet! Helt underbara handgjorda tvålar, berikade med kakaosmör, från TVÅL. Kostar 49 SEK på eleven.se. Mums!Bakelsedröm!

"Jag har inte riktigt tänkt men jag talar ut"

Ibland blir man mer förvånad än annars när endel öppnar käften. När en kommentar definitivt inte passar för stunden, absolut inte kunde missförstå något i sammanhanget och allt verkligen bara låter KORKAT! Det måste vara höjden av dumhet. När man är så korkad att man inte förstår att man ska vara tyst ens.


Jag pratar inte om några kommentarer när man fem sekunder senare vill sjunka under jorden, anser att man kanske kunde ha tagit det lite lugnare och att slag under bältet faktiskt inte är speciellt häftigt. Jag pratar om när kommentarer som fälls verkligen blir kvar i luften och personen som fällt dem inte ens förstår hur fan det lät eller vad det egentligen betyder och fast alla andra skruvar på sig så att de nästan borrar sig själva ner till Kina tror personen att hon eller han verkligen just var ett lyft för mänskligheten. DET är korkat! På riktigt!


?1)      Man inte kan flytta lite på en dator för att power presentationen ska bli större. Kom speciellt ihåg det när du sitter i publiken på en stor föreläsning. Känns det svårt så försök memorera att man kan t.ex. ladda ner musik på en dator och inte på en OH-apparat. Detta är alltså inte samma sak!


?2)      Ett annat scenario när du bör komma ihåg att du inte heter Linda Rosing och måste tala ut jämt är när du vid en genomgång av e-post rutiner vid ett företag inför alla undrar vad ett spamfilter är som om du ALDRIG någonsin hört ordet. Kom nu ihåg att om du är en mormor eller farfar på 78 år så är detta helt okej. Men om du är en kille på 21 år så kan delar av dina medmänniskor tappa förtroendet för dig. Farfar jobbar inte på kontor och vi har nu år 2008.


What to say? Tja, dessa blondies fyller ibland en viktig uppgift; de får oss andra som kan va tysta att framstå som lite smartare och sen så har vi nått att skratta åt på hemvägen också :)

(ps. Tack Mange Schmidt för rubriken)


En del kvinnor...

Vad är det med kvinnor? Kvinnor som tycker att det är andra kvinnors fel att deras man/pojkvän är otrogen med en annan kvinna. Om en man är otrogen med en annan så är det väl hans fel och problem. Den andra kvinnan kanske inte ens vet att han är i ett förhållande eller till och med gift? Det finns gifta män som går på krogen utan vigsel ring (!) man kan ju fråga sig grejen är med det? Hur kan man som fru eller flickvän försöka lägga skulden på den andra kvinnan? Jag har hört motiveringar som att "Men han kan inte styra sina sexuella känslor när han druckit" ÖHHH???!!! Ursäkta, men det är väl fortfarande och speciellt då det är hans fel. Det finns helt säkert kvinnor som går ut och verkligen försöker ragga upp män som de vet att är i ett förhållande, men det är forfarande hans fel om han är så dum att han går med på det.

Ni vet väl att det är av barn och fyllon man får veta sanningen?


Endel män...

Vad är det med män (kanske, kanske fjollor) och deras krokodiltårar, ingenting blir ju bättre av det och vem tusan vill ha en storlipande karl?!

Först: "nej, jag behåller lite av hennes saker så träffas vi igen" Men snälla, som att man inte skulle få dom ändå? Ja nå, så vida han njuter av att ha någons farsa i farstun med ett hagelgevär eller en polisanmälan på nacken (om man vill vara snäll) Och sen när inte det fungerar; krokodiltårar? Nej nej, majoriteten av killar verkar ha totalt missförstått hur man får tillbaka en tjej.

Man kan verkligen inte kalla nån för hora och allt möjligt annat (det är väl så gott som ingen som i ett förhållande säljer sex? Eller är det bara jag som missat nått?). Man kan inte hålla grejer för att få träffa någon (det går en bara på nerverna) Man kan inte säga att man inte ska vara vänner utan bara ihop för att det "gör såååå ont att ses annars" (om man inte ens kan vara kompisar kan man verkligen inte vara ihop heller!). Och man kan verkligen inte ta till storlipen (då får man fly, för karln är ju fan desperat). Jag fattar ingenting, tur att man slipper dessa historier nått mer.

Tack och lov är inte alla killar så här, många har stake att stå för vad de gjort utan att försöka dölja det med konstiga undanmanöver. Men denna kategori...ojoj...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0